Se tivésemos unha carta dunha pizzería diante a esta pizza chamaríanlle así dado que todos os seus ingredientes teñen certa relación con ese medio. E digo certa porque como todo estaba nalgún embase, ás veces dubidamos da súa procedencia. Ademais toda pizzería que se prece ten os nomes en italiano, así parece coma se fose máis auténtica a pizza. E non vou ser menos, non?
Para min a comida do día a día vólvese un suplicio, por unha banda facer de comer para un só supón calcular ben as cantidades ou ter comida para dous ou tres días. A comida que me gusta é elaborada e con gustiño, pero como me gusta, como demasiado, coas consabidas consecuencias. Ademais a comida elaborada e saborosa supón manchar máis. O outro tipo de comida, á cal denomino "lavada" prodúceme repulsión, aínda que é a que máis convén. Total que comer cada día supón un gran dilema.
Tiña unha bóla de masa no conxelador, que sobrou de facer algunha empanada. E se lle poño cousiñas por encima e fago unha rica pizza? Encántame a pizza, pero só a como cando saio. Levo 6 anos nesta casa e nunca antes fixera pizza, paréceme case pecado comela, así, calquera día. Gústame tanto!
A receita da masa débolla a Puri, queda unha masa esponxosa e deliciosa aínda que resulta un pouco difícil de estirar, retráese un pouco. É unha receita con soleira porque é a receita da súa avoa. E como todas as receitas, que se precen das avoas, non ten cantidades, é por cuncas e polo máis ou menos. Intentei concretar as cantidades, aínda que seguro que as que empregaba a súa avoa eran distintas. Leva aceite de oliva, a orixinal levaba unha cullerada de manteiga de porco.
En castellano
Si tuviéramos una carta de una pizzería delante a esta pizza le llamarían así dado que todos sus ingredientes tienen cierta relación con ese medio. Y digo cierta porque como todo estaba en algún embase, a veces dudamos de su procedencia. Además toda pizzería que se precie tiene los nombres en italiano, así parece como si fuera más auténtica la pizza. Y no voy a ser menos, no?
Para mi la comida del día a día se vuelve un suplicio, por un lado hacer de comer para uno solo supone calcular bien las cantidades o tener comida para dos o tres días. La comida que me gusta es elaborada y con gustillo, pero como me gusta como demasiado, con las consabidas consecuencias. Además la comida elaborada y sabrosa supone manchar más. El otro tipo de comida, a la cual denomino “lavada”, me produce repulsión, aunque es la que más conviene. Total que comer cada día supone un gran dilema.
Tenía una bola de masa en el congelador, que sobró de hacer alguna empanada. ¿Y si le pongo cositas por encima y hago una rica pizza? Me encanta la pizza, pero solo la como cuando salgo. Llevo 6 años en esta casa y nunca antes había hecho pizza, me parece casi pecado comerla, así, cualquier día. Me gusta tanto…
La receta de la masa se la debo a Puri, queda una masa esponjosa y deliciosa aunque resulta un poco difícil de estirar, se retrae un poco. Es una receta con solera porque es la receta de su abuela. Y como todas las recetas, que se precien de las abuelas, no tiene cantidades, es por tazas ypor el más o menos. He intentado concretar las cantidades, aunque seguro que las que empleaba su abuela eran distintas. Lleva aceite de oliva, la original llevaba una cucharada de manteca de cerdo.
Ingredientes
Para a masa (vou pór a cantidade para a masa que fixen, aínda que para a pizza vai sobrar moita, pero pódese conxelar e é moi cómodo)
600-650 g de fariña de forza
150 ml de auga
150 ml de leite (na orixinal só leva leite, nada de auga)
2 culleradas de aceite de oliva
1 ovo
2 sobres de fermento de panadeiro (vahiné)
Para o recheo (as cantidades son a gusto e depende do tamaño da pizza)
Salsa de tomate ou tomate frito (cantidade para cubrir a superficie da masa)
Mozarella (era en lonchas)
1 lata, das pequenas, de atún
3 palitos de cangrexo
2 lonchas pequenas de salmón afumado
Olivas negras
Orégano
En castellano
En castellano
Ingredientes
Para la masa (voy a poner la cantidad para la masa que hice, aunque para la pizza va a sobrar mucha, pero se puede congelar y es muy cómodo)
600-650 g de harina de fuerza
150 ml de agua
150 ml de leche (en la original solo lleva leche, nada de agua)
2 cucharadas de aceite de oliva
1 huevo
2 sobres de levadura de panadero (vahiné)
Para el relleno (las cantidades son a gusto y depende del tamaño de la pizza)
Salsa de tomate o tomate frito (cantidad para cubrir la superficie de la masa)
Mozarella (era en lonchas)
1 lata, de las pequeñas, de atún
3 palitos de cangrejo
2 lonchas pequeñas de salmón ahumado
Aceitunas negras
Orégano
Elaboración
Masa
- As cantidades da masa son para unha empanada, podemos facer dúas pizzas grandes ou tres máis pequenas. A min sobroume unha bóla de masa logo de facer unha empanada. A pizza era pequena.
- Mestúrase a fariña tamizada co fermento. Engadimos o leite e a auga tépedas, o ovo batido e o aceite. Amasamos de forma que se amalgamen os ingredientes. Este paso sempre o fago nun recipiente amplo, cando se unen os ingredientes pásoo á mesa de traballo para amasar.
- Incorporamos o sal e amasamos ata conseguir unha masa lisa e elástica. Durante o proceso de amasado podemos necesitar incorporar máis líquido ou máis fariña, segundo vexamos que a masa está moi dura ou moi branda, se se pega moito ás mans, con incorporar máis fariña, listo (sempre en pequenas cantidades, esparcindo na superficie na que estamos traballando); se vemos que está moi dura e é difícil traballala engadimos un pouco máis de líquido. Que estea máis dura ou menos tamén depende do tipo de fariña, hai fariñas que absorben máis líquido que outras.
Deixamos repousar a masa unha hora, hora e media, tapada cun pano e nun lugar ao resgardo de correntes.
Partimos a masa en tantos anacos como queiramos e do tamaño que queiramos a pizza. O que nos sobre facemos tantas bólas do tamaño que queiramos e metémolo no conxelador envolvido en filme. Cando necesitemos utilizala sacámola cun par de horas de antelación, estiramos cun rodete e xa temos a nosa masa de pizza.
O anaco que utilicemos estirámolo e enchemos como máis nos guste.
Primeiro untamos a superficie da masa con salsa de tomate ou tomate frito. Encima pomos o queixo, neste caso mozarella en lonchas, pode ser o queixo máis nos guste. A continuación os ingredientes, repartíndoos uniformemente, neste caso, atún, palitos, salmón e olivas e para rematar, o orégano.
- Metemos no forno prequentado a 200º unha media hora.
- Metemos no forno prequentado a 200º unha media hora.
Elaboración
Masa
- Las cantidades de la masa son para una empanada, podemos hacer dos pizzas grandes o tres más pequeñas. A mi me sobró una bola de masa después de hacer una empanada. La pizza era pequeña.
- Se mezcla la harina tamizada con la levadura. Añadimos la leche y el agua templadas, el huevo batido y el aceite. Amasamos de forma que se amalgamen los ingredientes. Este paso siempre lo hago en un recipiente amplio, cuando se unen los ingredientes lo paso a la mesa de trabajo para amasar.
- Incorporamos la sal y amasamos hasta conseguir una masa lisa y elástica. Durante el proceso de amasado podemos necesitar incorporar más líquido o más harina, según veamos que la masa está muy dura o muy blanda, si se pega mucho a las manos, con incorporar más harina, listo (siempre en pequeñas cantidades, esparciendo en la superficie en la que estamos trabajando); si vemos que está muy dura y es difícil trabajarla añadimos un poco más de líquido. Que esté más dura o menos también depende del tipo de harina, hay harinas que absorben más líquido que otras.
- Dejamos reposar la masa una hora, hora y media, tapada con un paño y en un lugar al resguardo de corrientes.
- Partimos la masa en tantos trozos como queramos y del tamaño que queramos la pizza. Lo que nos sobre hacemos tantas bolas del tamaño que queramos y lo metemos en el congelador envuelto en film. Cuando necesitemos utilizarla la sacamos con un par de horas de antelación, estiramos con un rodillo y ya tenemos nuestra masa de pizza.
- El trozo que utilicemos lo estiramos y rellenamos como más nos guste.
- Primero untamos la superficie de la masa con salsa de tomate o tomate frito. Encima ponemos el queso, en este caso mozarella en lonchas, puede ser el queso más nos guste. A continuación los ingredientes, repartiéndolos uniformemente, en este caso, atún, palitos, salmón y aceitunas y por último, el orégano.
- Metemos en el horno precalentado a 200ºC una media hora
- Metemos en el horno precalentado a 200ºC una media hora