domingo, 28 de octubre de 2012

ÑOQUIS (OU GNOCCHIS) DE CABAZA CON SALSA DE BOLETUS

ÑOQUIS (O GNOCCHIS) DE CALABAZA CON SALSA DE BOLETUS
Unha receita de outono 100%, cabaza, boletus, elaboración e a gozar dunha comida suculenta e que sae do cotián, polo menos para min. Chegaron ás miñas mans uns boletus de tres clases diferentes (erythropus, edulis e badio) e ocorréuseme facer salsa para poder conxelala e ir gozando destes deliciosos cogomelos en varias ocasións.
Teño que dar as grazas de novo ás mesmas persoas que me proporcionaron as cantharellus e as macrolepiotas, o que estou aprendendo e todo sen pór un pé no monte. Ademais de aprender gozo dunhas deliciosas comidas e descubro novos sabores que me están resultando moi agradables.
Nunca antes fixera ñoquis e tiña moita curiosidade, que mellor oportunidade para poder combinalos cos boletus. Mirei moitas receitas e é relativamente fácil, aínda que non é rápido, ten un proceso no que se necesita tempo e paciencia. A min abúrreme un pouco, aínda que seguro que a algunhas persoas pareceralles entretido. Desde logo non son para facer un día de présas. Para a próxima farei menos cantidade porque saen moitos, tiven que conxelar.


 
En castellano
Una receta de otoño 100%, calabaza, boletus, elaboración y a disfrutar de una comida suculenta y que sale de lo cotidiano, al menos para mi. Llegaron a mis manos unos boletus de tres clases diferentes (erythropus, edulis y badio)  y se me ocurrió hacer salsa para poder congelarla e ir disfrutando de estas deliciosas setas en varias ocasiones.
Tengo que dar las gracias de nuevo a las mismas personas que me proporcionaron las cantharellus y las macrolepiotas, lo que estoy aprendiendo y todo sin poner un pie en el monte. Además de aprender disfruto de unas deliciosas comidas y descubro nuevos sabores que me están resultando muy agradables.
Nunca antes había hecho ñoquis y tenía mucha curiosidad, que mejor oportunidad para poder combinarlos con los boletus. Miré muchas recetas y es relativamente fácil, aunque no es rápido, tiene un proceso en el que se necesita tiempo y paciencia. A mi me aburre un poco, aunque seguro que a algunas personas les parecerá entretenido. Desde luego no son para hacer un día de prisas. Para la próxima haré menos cantidad porque salen muchos, he tenido que congelar.

 
 
Ingredientes
Para a salsa de boletus
350 g de boletus (erythropus, edulis e badio)
2 allos porros
2 dentes de allo
1 pemento italiano
2 culleradas de coñac
200 ml de nata para cociñar.
sal e pementa.
Para os ñoquis
800 g de cabaza sen a pel (logo de cocela pesaba 444 g)
Fariña, necesitei uns 500 g, empecei con 300 g
1 ovo
Unha culleradiña de sal
En castellano
Ingredientes
Para la salsa de boletus
350 g de boletus (erythropus, edulis y badio)
2 puerros
2 dientes de ajo
1 pimiento italiano
2 cucharadas de coñac
200 ml de nata para cocinar.
sal y pimienta.
Para los ñoquis
800 g de calabaza sin la piel (después de cocerla pesaba 444 g)
Harina, he necesitado unos 500 g, empecé con 300 g
1 huevo
Una cucharadita de sal

 
 
Elaboración da salsa de boletus
- Cubrimos o fondo dunha tixola con aceite de oliva, rustrimos o allo porro e o allo cordados moi finos (eu fágoo na picadora)
- Cando estea dourado incorporamos o pemento cortado en anacos moi pequenos (tamén o piquei na picadora). Deixamos que vaia abrandando.
- Para rematar introducimos os boletus cortados en anacos pequenos. Deixamos que se vaian facendo un pouco, salgamos e engadios a pementa ao noso gusto.
- Engadimos un bo chorro de coñac e deixamos que se consuma un pouco.
- Para rematar incorporamos ao conxunto a nata e integrámola ben.
- Xa podemos consumilo así, acompañado do que queiramos. Eu fíxeno acompañando a uns espaguetes e estaba delicioso.
- Se queremos facer salsa pasámolo pola batedora ata que quede moi fino. Se a queremos máis diluída con engadir un pouco de caldo (de polo, tenreira, verduras) ou un pouco de leite, listo (eu non o fixen)
- Esta salsa é ideal para acompañar carnes.


 
En castellano
Elaboración de la salsa de boletus
- Cubrimos el fondo de una sartén con aceite de oliva, pochamos el puerro y el ajo cordados muy finos (yo lo hago en la picadora)
- Cuando esté dorado incorporamos el pimiento cortado en trozos muy pequeños (también lo piqué en la picadora). Dejamos que vaya ablandando.
- Por último introducimos los boletus cortados en trozos pequeños. Dejamos que se vayan haciendo un poco, salamos.
- Añadimos un buen chorro de coñac y dejamos que se consuma un poco.
- Por último incorporamos al conjunto la nata y la integramos bien.
-Ya podemos consumirlo así acompañado de lo que queramos. Yo lo hice acompañando a unos espaguetis y estaba delicioso.
- Si queremos hacer salsa lo pasamos por la batidora hasta que quede muy fino. Si la queremos más diluída con añadir un poco de caldo (de pollo, ternera, verduras) o un poco de leche, listo (yo no lo hice)
- Esta salsa es ideal para acompañar carnes.

 
 
Elaboración dos ñoquis
Logo desta experiencia faría a metade das cantidades, saen moitos, poden dar unhas 10 racións e resulta un pouco pesado formar todos os ñoquis.
- Cocemos ou asamos a cabaza ata que estea tenra. Facemos puré e escurrémola un pouco. A cabaza solta moita auga. Deixamola escorrendo e que vaia enfriando.
- Mesturamos a cabaza, a fariña e o ovo e amasamos. A min fíxome falta moita fariña, a masa non collía corpo con 300 g, e fun engadindo ata que a masa foi manexable, aínda que sempre me quedou pegañenta, para manexala necesitei ter a superfie de traballo e as mans enfariñadas, decidín non engadir máis fariña, parecíame demasiada.
- Collemos porcións de masa e facemos unha tira deslizándoa, coas palmas das mans, sobre a superficie de traballo enfariñada. Cortamos en anacos pequenos e se queremos dámoslle forma, tamén  podemos deixalos así. Debemos de ter coidado e enfariñalos ben porque se non pegaranse.
- Repetimos a operación ata acabar a totalidade da masa. Para darlle as fendeduras típicas usei un garfo, deslizando o anaquiño de masa polos dentes do garfo (teño que confesar que só o fixen cos da foto).
- Unha vez formados os ñoquis, introducímolos en auga fervendo con sal. Iranse ao fondo, cando suban á superfie retirámolos.
- Mesturamos os ñoquis coa salsa de boletus. Espolvoreamos cun pouco de albahaca e xa temos unha comida de luxo.
- Como me sobraron moitos ñoquis decidín conxelalos. Segundo me dixo Patt de Cocinando para Lola, conxelan moi ben e cócense directamente sen desconxelar.
 

 
En castellano
Elaboración de los ñoquis
Después de esta experiencia haría la mitad de las cantidades, salen muchos, pueden dar unas 10 raciones y resulta un poco pesado formar todos los ñoquis.
- Cocemos o asamos la calabaza hasta que esté tierna. Hacemos puré y la escurrimos un poco. La calabaza suelta mucha agua. Dejamos que se enfríe mientras escurre.
- Mezclamos la calabaza, la harina y el huevo y amasamos.  A mi me hizo falta mucha harina, la masa no cogiá cuerpo con 300 g, y fui añadiendo hasta que la masa fue manejable, aunque siempre me quedó pegajosa, para manejarla necesité tener la superfie de trabajo y las manos enharinadas, decidí no añadir más harina, me parecía demasiada.
- Cogemos porciones de masa y hacemos una tira deslizándola, con las palmas de las manos, sobre la superficie de trabajo enharinada. Cortamos en trozos pequeños y si queremos le damos forma,  podemos dejarlos así. Debemos de tener cuidado y enharinarlos bien porque si no es así se pegarán unos aotros.
- Repetimos la operación hasta terminar la totalidad de la masa. Para darle las hendiduras típicas usé un tenedor, deslizando el trocito de masa por los dientes del tenedor (tengo que confesar que solo lo hice con los de la foto).
- Una vez formados los ñoquis, los introducimos en agua hirviendo con sal. Se irán al fondo, cuando suban a la superfie los retiramos.
- Mezclamos los ñoquis con la salsa de boletus. Espolvoreamos con un poco de albahaca y ya tenenos una comida de lujo.
- Como me sobraron muchos ñoquis decidí congelarlos. Según me dijo Patt de Cocinando para Lola, congelan muy bien y se cuecen directamente sin descongelar.

 


domingo, 21 de octubre de 2012

GALLETAS BRANCO E NEGRO

Estas galletas son desas receitas que tes en pendentes e que che apetece moito facer porque están moi vistas na rede, pero que vas pospondo e tampouco sabes a razón. Ao velas en tantos blogs diste que teñen que estar boas porque tanta xente non pode estar equivocada.Fixen a comprobación e é a mesma receita en todos sitios, por iso non vou pór ningún referente, se pomos nun buscador "galletas branco e negro" podemos comprobar que a receita repítese.
Unha vez que as probei explícome a razón da súa popularidade, non pasan indiferentes, son unhas galletas diferentes na súa textura, na súa forma e por encima están deliciosas. O que me gustaría saber é quen inventou tal delicia.
En castellano
Estas galletas son de esas recetas que tienes en pendientes y que te apetece mucho hacer porque están muy vistas en la red, pero que vas posponiendo y tampoco sabes la razón. Al verlas en tantos blogs te dices que tienen que estar buenas porque tanta gente no puede estar equivocada. He hecho la comprobación y es la misma receta en todos sitios, por eso no voy a poner ningún referente, si ponemos en un buscador "galletas blanco y negro" podemos comprobar que la receta se repite.
Una vez que las he probado me explico la razón de su popularidad, no pasan indiferentes, son unas galletas diferentes en su textura, en su forma y por encima están deliciosas. Lo que me gustaría saber es quien inventó tal delicia.
 
 
 
Ingredientes
250 g de chocolate negro
60 gr de manteiga
100 g de azucre
2 ovos
200 g de fariña
1 cullerada de royal
1 chisco de sal
Azucre glass para rebozar
En castellano
Ingredientes
250 g de chocolate negro
60 gr de mantequilla
100 g de azúcar
2 huevos
200 g de harina
1 cucharada de royal
1 pizca de sal
Azúcar glass para rebozar
 
 
 
Elaboración
- Fundimos o chocolate coa manteiga no micro. Mirámolo con frecuencia para que o chocolate non se queime, cada 30 sg aproximadamente
- Batemos os ovos co azucre ata que branquee a mestura.
- Engadimos aos ovos o chocolate fundido coa manteiga e mesturamos ben.
- Para rematar, incorporamos a fariña tamizada, o royal e o sal. Mesturamos ben.
- Unha vez feita a masa metémola na neveira por espazo dunha hora, máis ou menos.
- Sacamos a masa da neveira e facemos boliñas coas mans. Coidado que se pega un pouco. Se nas mans pomos un pouco de azucre glass xa non se pegará. Rebozamos xenerosamente as bolitas no azucre e ímolas depositando nunha bandexa de forno cuberta con papel de fornear. Deben poñerse un pouco separadas porque se chafan e medran bastante.
- Forneamos en forno prequecido a 180º durante 15 minutos (ou algo menos). Non debemos pasarnos de tempo para que queden tenras por dentro. Póñoas na parte central do forno e os últimos 3-4 minutos súboas un nivel (isto é o que debo facer no meu forno, cada forno funciona dun xeito diferente)
 
 

En castellano
Elaboración
- Fundimos el chocolate con la mantequilla en el micro. Lo miramos con frecuencia para que el chocolate no se queme, cada 30 sg aprximadamente
- Batimos los huevos con el azúcar hasta que blanquee la mezcla.
- Añadimos a los huevos el chocolate fundido con la mantequilla y mezclamos bien.
- Por último, incorporamos la harina tamizada, el royal y la sal. Mezclamos bien.
- Una vez hecha la masa la metemos en la nevera por espacio de una hora, más o menos.
- Sacamos la masa de la nevera y hacemos bolitas con las manos. Cuidado que se pega un poco. Si en las manos ponemos un poco de azúcar glass ya no se pegará. Rebozamos generosamente las bolitas en el azúcar y las vamos depositando en una bandeja de horno cubierta con papel de hornear. Deben ponerse separadas porque tienden a espandirse y crecen bastante.
- Horneamos en horno precalentado a 180º durante 15 minutos (o algo menos, unos 12-13). No debemos pasarnos de tiempo para que queden tiernas por dentro. Las pongo en la parte central del horno y los últimos 3-4 minutos las subo un nivel (esto  es lo que funciona en mi horno, cada horno tiene sus peculiaridades)



domingo, 14 de octubre de 2012

BOLAS DE PATACA CON INTERIOR DE CANTHARELLUS

Non acostumo a cociñar cogomelos, non porque non me gusten que si me gustan, pero non adoito compralas a non ser os champiñóns e non sei dicir o por que. Aínda que ultimamente teño a sorte de que me surten a domicilio e o que non fixen nunca, pois nunha semana xa van dúas receitas de cogomelos.
Son os pais dun compañeiro os que van ao monte a collelas e eu degústoas. Son moi afeccionados á micoloxía, pertencen á Asociación Micolóxica Sendeiriña de Negreira. Como a mamá sabe que eu a isto de cociñar non lle fago noxos pois faimas chegar e eu encantada discurrindo receitas ricas. Non me cansarei de darlles as grazas, miles de grazas familia.
Quería facer algo diferente e pensando, pensando ocorréuseme isto, para saírse un pouco do tradicional. A min gustoume moito, non é unha receita sinxela, dado que ten as súas voltas, mánchase bastante, aínda así vale a pena.


En castellano
No acostumbro a cocinar setas, no porque no me gusten que sí me gustan, pero no suelo comprarlas a no ser los champiñones y no sé decir el por qué. Aunque últimamente tengo la suerte de que me surten a domicilio y lo que no he hecho nunca, pues en una semana ya van dos recetas de setas.
Son  los padres de un compañero los que van al monte a cogerlas y yo las degusto. Son muy aficionados a la micología, pertenecen a la Asociación Micológica Sendeiriña de Negreira. Como la mamá sabe que yo a esto de cocinar no le hago ascos pues me las hace llegar y yo encantada discurriendo recetitas ricas. No me cansaré de darles las gracias, miles de gracias familia.
Quería hacer algo diferente y pensando, pensando se me ocurrió esto, para salirse un poco de lo tradicional. A mi me ha gustado muchísimo, no es una receta sencilla, dado que tiene sus vueltas, se mancha bastante, aún así vale la pena.
 
 
 

Ingredientes
Cogomelos (neste caso cantharellus) (non sei a cantidade cada un que lle poña a gusto, non son necesarias demasiadas para estas cantidades)
3 rebandas de touciño entrefebrado afumado
medio pemento verde ou vermello
unha cebola pequena
1 dente de allo
3 patacas grandes
25 gr de manteiga
Un anaquiño de queixo (neste caso era de Arzúa Ulloa, pode ser calquera queixo cremoso) (opcional)
Dous ovos e pan relado para rebozar
Aceite e sal

En castellano
Ingredientes 
Setas (en este caso cantharellus) (no sé la cantidad cada uno que le ponga a gusto, no son necesarias demasiadas para estas cantidades)
3 lonchas de bacon ahumado
medio pimiento verde o rojo
una cebolla pequeña
1 diente de ajo
3 patatas grandes
25 gr de mantequilla
Un trocito de queso (en este caso era de Arzúa Ulloa, puede ser cualquier queso cremoso) (opcional)
Dos huevos y pan rallado para rebozar
Aceite y sal
 
 
 
 
 
 Elaboración
- Cubrimos o fondo dunha tixola con aceite de oliva, cando estea quente torramos o touciño entrefebrado cortado moi fino (outra opción tamén pode ser xamón ou chourizo)
- Pochamos a cebola e o allo cordado moi finos (eu fágoo na picadora)
- Cando a cebola estea dourada incorporamos o pemento cortado en anacos moi pequenos. Deixamos que vaia abrandando.
- Por último introducimos os cantharellus cortados en anacos pequenos. Deixamos que se vaian facendo, podemos salgar se o cremos conveniente. Soltan moita auga. Cando vexamos que están feitos, retirámolos a un prato cunha escumadeira. Se inclinamos un pouco o prato escorrerase toda a auga.
- Cocemos as patacas en auga con sal. Unha vez cocidas esmagámolas cun garfo e mesturámolas coa manteiga.
- Nun anaco de filme estendemos un pouco do puré de pataca, colocamos na parte central os cantharellus e poñémoslle enriba un anaquiño de queixo (ao min gústame todo máis con queixo, non podo evitalo)
- Se collemos as puntas do anaco de filme subimos o puré e axúdanos a que se faga a bóla e se cubra todo o recheo co puré. A continuación coas mans dámoslle forma.
- Pasamos, con coidado a bóla, por pan relado, polo ovo batido e por último con pan relado.
- Frítense en abundante aceite de oliva quente.
 
 
 
 
En castellano
Elaboración
- Cubrimos el fondo de una sarten con aceite de oliva, cuando esté caliente tostamos el beicon cortado muy fino (otra opción también puede ser jamón o chorizo)
- Pochamos la cebolla y el ajo cordados muy finos (yo lo hago en la picadora)
- Cuando la cebolla esté dorada incorporamos el pimiento cortado en trozos muy pequeños. Dejamos que vaya ablandando.
- Por último introducimos los cantharellus cortados en trozos pequeños. Dejamos que se vayan haciendo, podemos salar si lo creemos conveniente. Sueltan mucha agua. Cuando veamos que están hechos, los retiramos a un plato con una espumadera. Si inclinamos un poco el plato se escurrirá toda el agua.
- Cocemos las patatas en agua con sal. Una vez cocidas las aplastamos con un tenedor y las mezclamos con la mantequilla.
- En un trozo de film extendemos un poco del puré de patata, colocamos en la parte central los cantharellus y le ponemos encima un trocito de queso (a mi me gusta todo más con queso, no puedo evitarlo)
- Si cogemos las puntas del trozo de film subimos el puré y ayudanos a que se haga la bola y se cubra todo el relleno con el puré. A continuación con las manos le damos forma.
- Pasamos, con cuidado la bola, por pan rallado, por el huevo batido y por último con pan rallado.
- Se fríen en abundante aceite de oliva caliente.
 
 
 
 
 
 
miércoles, 10 de octubre de 2012

HOJALDRE RELLENO DE MACROLEPIOTA PROCERA, JAMÓN Y ROQUEFORT

Ás veces chegan ás nosas mans agasallos inesperados que nos alegran o día e que nos fan ver que é moi agradable estar rodeada de xente fantástica para poder compartir porque compartindo gáñase. Este é o caso do ingrediente principal desta receita, os cogomelos, un agasallo inesperado e moi agradable, por isto debo dar moitas grazas a quen as merece, a quen entende disto de cogomelos, membros da Asociación Micolóxica "SENDEIRIÑA" de Negreira.
Pois ben, cando me vin cos cogomelos en cuestión nas miñas mans pensei como podería preparalas, o agasallador deume varias suxestións, dirixido por quen sabe preparalas ben, todas elas moi tentadoras. Así e todo puxen a cabeza a funcionar, o primeiro que pensei foi combinalos con xamón, logo pensei que un pouco de queixo non lles estaría mal e por último acordoume a masa follada que tiña no conxelador que me sobrara de cando fixen os hoxaldres con cebola caramelizada e queixo brie. Unha vez pensado todo isto acordeime que, xa fai un tempo, a miña querida Natalia de Cocino y disfruto publicara unha receita na que había parte destes ingredientes, e non era parte, eran todos, como son as cousas, eh? Vaia memoria que teño cando quero e cando algo me gusta ou me interesa, a receita ten data de decembro do 2009, case tres anos e aínda a tiña na memoria.  Total, unha vez que atopei a súa receita vexo que o queixo que ela usaba era queixo azul, ao principio intimidoume un pouco porque eu ao queixo azul téñolle moito respeto, está ben, pero na súa xusta medida, non é o meu queixo preferido. Atrevinme con el e podo dicir que foi todo un acerto. Agora entendo por qué se quedou esta receita gravada na miña memoria, porque tiña que probala, unha delicia altamente recomendable.


En castellano
A veces llegan a nuestras manos regalos inesperados que nos alegran el día y que nos hacen ver que es muy agradable estar rodeada de gente fantástica para poder compartir porque compartiendo se gana. Este es el caso del ingrediente principal de esta receta, las setas, un regalo inesperado y muy agradable, por esto debo dar muchas gracias a quien las merece, a quien entiende de esto de setas, miembros de La Asociación Micológica "SENDEIRIÑA" de Negreira.
Pues bien, cuando me vi con las setas en cuestión en mis manos pensé como podría prepararlas, el agasajador me dio varias sugerencias, dirigido por quien sabe prepararlas bien, todas ellas muy tentadoras. De todas formas puse la cabeza a funcionar, lo primero que pensé fue combinarlas con jamón, luego pensé que un poco de queso no les estaría mal y por último me acordé del hojaldre que tenía en el congelador sobrante de cuando hice los hojaldres con cebolla caramelizada y queso brie. Una vez pensado todo esto me acordé que, ya hace un tiempo, mi querida Natalia de Cocino y disfruto había publicado una receta en la que había parte de estos ingredientes, y no era parte, eran todos, como son las cosas, eh? Vaya memoria que tengo cuando quiero y cuando algo me gusta o me interesa, la receta tiene fecha de diciembre del 2009, casi tres años y aún la tenía en la memoria. Total, una vez que encontré su receta veo que el queso que ella usaba era queso azul, al principio me intimidó un poco porque yo al queso azul le tengo mucho respeto, está bien, pero en su justa medida, no es mi queso preferido. Me atreví con él y puedo decir que fue todo un acierto. Ahora entiendo por qué se quedó esta receta grabada en mi memoria, porque tenía que probarla, una delicia altamente recomendable.



Ingredientes (non poño cantidades porque non as sei, fun facendo co que tiña)
Cogomelos (neste caso era macrolepiota procera tamén chamada zarrota ou choupín)
2 dentes de allo
Aceite de oliva
Xamón serrano en taquiños, era unha loncha gordiña de medio centímetro (tamén lle puxen un pouco de restos de polo)
Nata líquida (2-3 culleradas)
Queixo roquefort (uns 50 g)
sal
Masa follada
1 ovo para pintar
En castellano
Ingredientes (no pongo cantidades porque no las sé, fui haciendo con lo que tenía)
Setas (en este caso eran macrolepiota procera también llamada zarrota o choupín)
2 dientes de ajo
Aceite de oliva
Jamón serrano en taquitos, era una loncha gordita de medio centímetro (también le puse un poco de restos de pollo)
Nata líquida (2-3 cucharadas)
Queso roquefort (unos 50 g)
sal
Hojaldre
1 huevo para pintar


Preparación
- Cubrimos o fondo dunha tixola con aceite de oliva e douramos nel os dentes de allo.
- Engadimos as setas picadas e deixamos que se fagan. Soltarán moita auga. Introducimos o xamón e dámoslle unhas voltas, se é necesario engádese sal.
- Retiramos da tixola cunha escumadeira. Para que solte a auga pódese poñer o prato, ao que se retiran, un pouco inclinado.
- Deixamos que a auga da tixola se consuma un pouco e engadimos un par de culleradas de nata e un pouco de queixo. Ligamos a salsa e engadimos as setas co xamón (neste punto engadinlle un pouco de restos de polo ao forno). Mesturamos ben .
-  Estiramos a masa follada, podemos facelo da forma que máis nos guste ou que nos sexa máis cómodo. Podemos facelo como se fora unha empanada. Masa, dispoñer o recheo e cubrir con masa, selando ben os bordos e facéndolle algún burato na parte superior. Nesta ocasión optei por facelo en forma de trenza, para elo dividimos, de maneira imaxinaria, o rectángulo de masa en tres partes iguais, dispomos o recheo na parte central e facemos uns cortes oblícuos nos laterais que imos cruzando encima do recheo. Pintamos con ovo batido.
- Depositamos a trenza nunha bandexa de forno forrada con papel de fornear.
- Metemos no forno prequecido a 200º por espazo de media hora, ou hasta que vexamos que está dourado.




En castellano
Preparación
- Cubrimos el fondo de una sartén con aceite de oliva y doramos en él los dientes de ajo.
- Añadimos las setas en trocitos  y dejamos que se hagan. Soltarán mucha agua. Introducimos el jamón y le damos unas vueltas, si es necesario se añade sal.
- Retiramos de la sartén con una espumadera. Para que suelte el agua se puede poner el plato,  al que se retiran, un poco inclinado.
- Dejamos que el agua de la sartén se consuma un poco y añadimos un par de cucharadas de nata y un poco de queso. Ligamos la salsa y añadimos las setas con el jamón (en este punto le añadí un poco de restos de pollo al horno). Mezclamos bien. Retiramos del fuego.
- Estiramos el hojaldre, podemos hacerlo de la forma que más nos guste o que nos sea más cómodo. Podemos hacerlo como si fuera una empanada. Masa, disponer el relleno y cubrir con masa, sellando bien los bordes y haciéndole algún agujero en la parte superior. En esta ocasión opté por hacerlo en forma de trenza, para ello dividimos, de manera imaginaria, el rectángulo de masa en tres partes iguales, disponemos el relleno en la parte central y hacemos unos cortes oblícuos en los laterales que vamos cruzando encima del relleno. Pintamos con huevo batido.
- Depositamos la trenza en una bandeja de horno forrada con papel de hornear.
- Metemos en el horno precalentado a 200º por espacio de media hora, o hasta que veamos que está dorado.
jueves, 4 de octubre de 2012

BILBAÍNOS. BISCOITOS RÁPIDOS

Estes biscoitiños son unha auténtica delicia, e o mellor de todo, facilísimos e fanse moi rápido. Unha visita inesperada?? Nada na casa?? Mentres pos a cafetera e se fai o café, preparas os biscoitos e presentas o café acompañado de luxo. Iso si, a cociña sen recoller, eh? Para tanto non dá a rapidez.
Vinos de casualidade en Cocinando con amor, como son tan sinxelos non custa nada porse a facelos e probar. O malo é que tampouco custa nada repetilos moitas veces.
En castellano
Estos bizcochitos son una auténtica delicia, y lo mejor de todo, facilísimos y se hacen muy rápido. Una visita inesperada?? Nada en casa?? Mientras pones la cafetera y se hace el café, preparas los bizcochos y presentas el café acompañado de lujo. Eso si, la cocina sin recoger, eh? Para tanto no da la rapidez.
Los vi de casualidad en Cocinando con amor, como son tan sencillos no cuesta nada ponerse a hacerlos y probar. Lo malo es que tampoco cuesta nada repetirlos muchas veces.
 
 
 
 
Ingredientes
450 g de fariña
250 ml de leite
125 ml de aceite
Un chisco de sal
Ralladura de limón
200 g de azucre
1 sobre de fermento royal
Un ovo para pintar e azucar para espolvorear.

En castellano
Ingredientes
450 g de harina
250 ml de leche
125 ml de aceite
Una pizca de sal
Ralladura de limón
200 g de azúcar
1 sobre de levadura royal
Un huevo para pintar y azucar para espolvorear.
 
 
 
 
Elaboración
- Mesturar todos o ingredientes nun bol, quedará unha masa bastante pastosa.
- Introdúcese a masa nunha manga pasteleira sen a boquilla ou nunha bolsa de plástico á que lle cortamos un extremo.
- Dispoñer a masa, formando os biscoitos, na bandexa do forno cuberta con papel de fornear, débese deixar separación entre eles porque crecen.
- Pintar con ovo e espolvorear de azucre.
- Hornear uns 25 m. a 180 graos ou ata que estean dourados.
 


En castellano
Elaboración
- Mezclar todos los ingredientes en un bol, quedará una masa bastante pastosa.
- Se introduce la masa en una manga pastelera sin la boquilla o en una bolsa de plástico a la que le cortamos un extremos.
- Disponer la masa, para formar los bizcochos, sobre la bandeja del horno cubierta con papel de hornear, se debe dejar separación entre ellos porque crecen.
- Pintar con huevo y espolvorear de azúcar.
- Hornear unos 25 m. a 180 grados o hasta que estén dorados.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...