domingo, 9 de junio de 2013

COULANT

Este doce paréceme do máis sofisticado, incluso diría que elegante. Temos unha sobremesa que pode sorprender a calquera. Ademais o sabor, a pesar de ser a intenso chocolate, inunda de sensacións o padal, un sabor delicado e intenso á vez.
Xa fai bastante tempo que o elaborei por primeira vez, probei varias receitas, pero nunca cheguei a publicalo, xa tiña as receitas recompiladas antes de telo blogue, unha delas é esta que presento e non sei de onde o saquei, se alguén a identifica coma súa que mo faga saber. É a máis sinxela que probei e obtense moi bo resultado, entón para que complicarse a vida.
A súa elaboración é moi fácil, realizar a masa non ten ningunha dificultade, a dificultade reside no forneado. O meu consello é que non nos fiemos de ningunha receita, senón que debemos establecer os nosos tempos. Non podemos deixar a elaboración da receita para o día, non podemos deixalo en mans da improvisación, debe estar todo moi calculado. Polo tanto, hai que facer este doce con antelación e experimentar con el, penso que non chega con un intento, eu fixen varios hasta lograr o punto xusto. Como debe fornearse mentres se come é bastante difícil estar atenta a todo, a falar cos convidados, a atender á hora, a recoller, cantos minutos leva??? Por este motivo debería estar todo máis que calculado. 
Tamén é bastante cómodo facer a masa con antelación, conxelala e ter controlados os tempos e as temperaturas porque temos unha sobremesa estupenda no conxelador para imprevistos.
Aquí queda a miña tese sobre o coulant. Desde logo a partires de agora xa non lle terei medo e poderei sorprender gratamente con este magnífico doce. 




En castellano
Este dulce me parece de lo más sofisticado, incluso diría que elegante. Tenemos un postre que puede sorprender a cualquiera. Además el sabor, a pesar de ser a intenso chocolate, inunda de sensaciones el paladar, un sabor delicado e intenso a la vez.
Ya hace bastante tiempo que lo elaboré por primera vez, probé varias recetas, pero nunca llegué a publicarlo, ya tenía las recetas recopiladas antes de tener el blog, una de ellas es esta que presento y no sé de donde la saqué, si alguien la identifica como suya que me lo haga saber. Es la más sencilla que probé y se obtiene muy bueno resultado, entonces para que complicarse la vida.
Su elaboración es muy fácil, realizar la masa no tiene ninguna dificultad, la dificultad reside en el horneado. Mi consejo es que no nos fiemos de ninguna receta, sino que debemos establecer nuestros tiempos. No podemos dejar la elaboración de la receta para el día que lo necesitamos, no podemos dejarlo en manos de la improvisación, debe estar todo muy calculado. Por lo tanto, hay que hacer este dulce con antelación y experimentar con él, pienso que no llega con un intento, yo hice varios hasta lograr el punto justo. Como debe hornearse mientras se come es bastante difícil estar atenta a todo, a hablar con los comensales, a atender a la hora, a recoger, cuantos minutos lleva??? Por este motivo debería estar todo más que calculado. 
También es bastante cómodo hacer la masa con antelación, congelarla y tener controlados los tiempos y las temperaturas porque tenemos un postre estupendo en el congelador para imprevistos.
Aquí queda mi tesis sobre lo coulant. Desde luego a partir de ahora ya no le tendré miedo y podré sorprender gratamente con este magnífico dulce.





Ingredientes
5 ovos
100 gr. de azucre glass
200 gr. de manteiga en pomada
100 gr. de fariña de repostería
250 gr de chocolate para prostres
Esencia de vainilla
5 gr. de cacao en po (para espolvorear os moldes)
1'5 g. de sal.

En castellano
Ingredientes
5  Huevos
100 gr. de azúcar glass
200 gr. de mantequilla en pomada
100 gr. de harina floja
250 gr de chocolate para postres
Esencia de vainilla
5 gr. de cacao en polvo (para espolvorear los moldes)
1'5 g. de sal.




PREPARACIÓN
- Acordarse de sacar con tempo a manteiga da neveira.
- Montar a manteiga en pomada co azucre e cando branquee, botar os ovos de un en un, hasta que estea integrado o primeiro non engadir o seguinte.

- Seguir batendo aínda que pareza que a mestura está cortada, engadir o sal e a esencia de vainilla. 
- Agregar a fariña, cando ligue, incorporar o chocolate previamente derretido (no meu caso no micro). 

- Poñer a masa en flaneiras metálicas previamente untadas de manteiga e espolvoreadas con cacao puro en po.
- Conxelar, no momento de preparalos, sacalos do conxelador xusto cando acendamos o forno a 220º, ao acadar esa temperatura metelos no horno durante 20 minutos, no nivel máis baixo e na grella. Isto no meu caso, cada un debe experimentar co seu forno.
- Queda fenomenal acompañado de xeado. Neste caso acompañeino con nata semimontada cun pouco de queixo crema e azucre glass.





En castellano
Preparación
- Acordarse de sacar la mantequilla a tiempo.
- Montar la mantequilla en pomada con el azúcar y cuando blanquee, echar los huevos de uno en uno.
- Seguir batiendo aunque parezca que la mezcla esté cortada, añadir la sal y la esencia de vainilla. 
- Agregar la harina  y, cuando ligue, incorporar el chocolate previamente derretido (en mi caso en el micro). - Poner la masa en flaneras metálicas previamente untadas de mantequilla y espolvoreados con cacao puro en polvo
- Congelar, en el momento de prepararlos, sacarlos del congelador justo cuando el horno a 220º, al alcanzar esa temperatura meterlos en el horno durante 20 minutos, en el nivel más bajo y en la rejilla. Esto en mi caso, cada uno debe experimentar con su horno.
- Queda fenomenal acompañado de helado. En este caso lo acompañé con nata semimontada con un poco de queso crema y azúcar glass. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...