lunes, 23 de diciembre de 2013

GALLETAS DE AVEA E CHOCOLATE (con aceite de oliva)

GALLETAS DE AVENA Y CHOCOLATE ( con aceite de oliva, sin mantequilla)
Aquí andamos un mes despois, en plenas vacacións de Nadal. E non, non publico unha receita propia destas datas tan sinaladas. Unha que é rariña e o Nadal dálle un pouquiño, bastante igual. Para min é un período de vacacións, de descanso, de goce destes días invernais nos que o que máis apetece é estar na casa recollidiño e facendo galletas e outros doces varios. Cada un ten a súa relixión e a miña é a adoración a San Azucre e Santa Fariña, cada tolo co seu tema.
Xa fai máis dun mes que as fixen por primeira vez e encantáronme. Ademais son moi sinxelas de facer, dá un pouquiño a lata formalas, aínda así o trance é pouca cousa. Agora mesmo, para min, son as galletas perfectas, encántanme, cunha infusión, e a gozar do recollemento invernal. 
En castellano
Aquí andamos un mes después, en plenas vacaciones de Navidad. Y no, no publico una receta propia de estas fechas tan señaladas. Una que es rarita y la Navidad le da un poquito, bastante igual. Para mi es un período de vacaciones, de descanso, de disfrute de estos días invernales en los que lo que más apetece es estar en casa recogidito y haciendo galletas y otros dulces varios. Cada uno tiene su religión y la mía es la adoración a San Azúcar y Santa Harina, cada loco con su tema.
Ya hace más de un mes que las hice por primera vez y me encantaron. Además son muy sencillas de hacer, da un poquito la lata formarlas, aún así el trance es poca cosa. Ahora mismo, para mi, son las galletas perfectas, me encantan, con una infusión, y a disfrutar del recogimiento invernal.



Ingredientes
125 g de copos de avea
125 g de fariña de repostería
1/2 culleradiña de royal
100 g de azucre moreno
Pizca de sal
Esencia de vainilla 
120 ml de aceite de oliva
1 ovo
Pebidas de chocolate ou chocolate troceado (50 g ou máis)




En castellano
Ingredientes
125 g de copos de avena
125 g de harina de repostería
1/2 cucharadita de royal
100 g de azúcar moreno
Pizca de sal
Esencia de vainilla 
120 ml de aceite de oliva
1 huevo
Pepitas de chocolate o chocolate troceado (50 g o más)




Elaboración 
- Mesturar todos os sólidos (avea, fariña, royal, azucre, sal) e incorporar os líquidos (aceite, vainilla, ovo), para rematar o chocolate. Mesturar todo ben.
- Facer montoncitos de masa. A masa se cohesiona pouco, non importa, non pasa nada. Intentamos xuntala un pouco e depositamos os montoncitos nunha bandexa de horno cuberta con papel de hornear.
- Hornear a 180º 15´
- Máis sinxelo non pode ser.





En castellano
Elaboración 
- Mezclar todos los sólidos (avena, harina, sal, azúcar, royal) e incorporar los líquidos (aceite, huevo, vainilla), por último el chocolate. Mezclarlo todo.
- Hacer montoncitos de masa. La masa se cohesiona poco, no importa, no pasa nada. Intentamos juntarla un poco y depositamos los montoncitos en una bandeja de horno cubierta con papel de hornear.
- Hornear a 180º 15´
- Más sencillo no puede ser.
Receta sacada de aquí.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...