miércoles, 1 de abril de 2015

ENSALADA DE ESPINACAS, MANGO E VENTRESCA DE ATÚN

Empecei a preparar outra entrada dunha torta, pero esta ensalda debía saír ao mundo, debía ser coñecida. O mundo debe coñecer esta delicia. Sí, é unha simple ensalada, pero é demasiado rica para chamarlle simple. Este tipo de cousas non as pode garda unha para si mesma, hai que mostralas. O dito, hai que probala.
En castellano
Empecé a preparar otra entrada de una tarta, pero esta ensalada debía salir al mundo, debía ser conocida. El mundo debe conocer esta delicia. Sí, es una simple ensalada, pero es deliciosa, este tipo de cosas no se las puede quedar una para si, hay que enseñarlas. Lo dicho, a probarla.



Ingredientes
Espinacas (se son da horta de papá, mellor)
Medio tomate cortado en tacos
Medio mango cortado en tacos
Ventresca de atún afumada (unha boa conserva é importante, esta ventresca é Don Reinaldo, eu cómproa en Santiago, na Catrineta, unha tenda de conservas preciosa)
tres ou catro noces
Para a vinagreta: aceite de oliva virxe, vinagre de viño, seis follas de albahaca, 1 dente de allo pequeno, sal.
En castellano
Ingredientes
Espinacas
Medio tomate cortado en tacos
Medio mango cortado en tacos
Ventresca de atún ahumada
Tres o cuatro nueces
Para la vinagreta: aceite de oliva virgen, vinagre de vino, seis hojas de albahaca, 1 diente de ajo pequeño, sal.



Elaboración
- Dispoñemos as espinacas, o tomate, o mango, as noces e a ventresca nun prato.
- Facemos a vinagreta xuntado todos os ingredientes e emulsionando. A albahaca e o allo picámolos moi finiños. Metemos todo nun bote e axitamos ben.
- Regamos a ensalada coa vinagreta e a disfrutar.
En castellano
Elaboración
- Disponemos las espinacas, el tomate, el mango, las nueces y la ventresca en un plato.
- Hacemos la vinagreta juntado todos los ingredientes y emulsionando. La albahaca y el ajo picándolos muy finitos. Metemos todo nun bote y agitamos bien.
- Regamos la ensalada con la vinagreta y a disfrutar.

7 comentarios:

  1. Ten unha pinta deliciosa, encántame o mango nas ensaladas, é tan aromático! Tomo boa nota desta ensalada para engadila ó repertorio.

    Bicos

    ResponderEliminar
  2. Hola guapaaaaa ¿que tal sigues? espero que bien
    Mira que me gustan las espinacas pero ¿te puedes creer que nunca las he comido crudas?, siempre les doy un toque en la sartén, serán manías pero, si dices que queda tan rica ésta ensalada, tendría que animarme a probarla porque me encantan las ensaladas
    Besiños

    ResponderEliminar
  3. Adoro saladas e agora com os dias aquecer sabem tão bem.
    Essa além de linda tem tudo para me agradar
    bjs

    ResponderEliminar
  4. Boísima! como a cociñeira. A próxima a de cabra e cebola caramelizada.

    ResponderEliminar
  5. Puxen ensalada de cabra!!jaja Referíame ao queixo de cabra...

    ResponderEliminar
  6. Seguro estaba de muerte relentaaaaaaaaaaa uuummmmmmmm quien pudiera meter el tenedor y dar cuenta de ella te ha quedado de relujo.
    Bicos mil y feliz domingo de Pascua wapisimaaaaa.

    ResponderEliminar

Cóntame que che parece

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...